בעיקר כשאנחנו מתקרבת לגיל המעבר- שלב 'טרום גיל המעבר'. בין השאר,
במי שנוטלת גלולות למניעת הריון הן מביאות לעליות משמעותיות ברמת האסטרוגן שעלולות לגרום למערכת החיסון להיות רגישה במיוחד וכך מתגברות מחלות אוטואימוניות כמו תת פעילות בלוטת התריס כמו השימוטו.
גלולות, התקן הורמונלי, וגם תרופות הורמונליות לגיל המעבר- בכולם יש אסטרוגן שמביא למצב הזה. בנוסף, חשיפה לרמה גבוהה של אסטרוגן- גם חסר בפרוגסטרון וחסר בפריטין (מאגרי הברזל שלנו) יגרמו לעלייה בייצור של rT3 שהוא ההורמון הבלתי פעיל שבעצם רק 'מבזבז' לנו מאגרי יוד בגוף ןנותן לו תחושת נמנום. בכל המצבים האלה בדיקות הדם שלכן (הרופאים מסתכלים רק על TSH) יהיו 'תקינות'!
לצערנו נערות צעירות רבות מקבלות גלולות כדי להתמודד עם אקנה. לצערנו הגלולות עלולות לגרום לעמידות להורמוני בלוטת התריס- כיוון שגורמות לחסרים באבץ, ויטמין B9 (פולאט) טירוזין ומגנזיום.
בנוסף גורמות הגלולות לעלייה בחלבון SHBG (sex hormone binding protein)- חלבונים הנושאים בדם את ההורמונים שקשורים במערכת הרבייה. הבעייה היא שהם גורמים לרמות טסטוסטרון לרדת. מרגע שעלו החלבונים האלה ייקח להם זמן רב לרדת, ובמשך הזמן הזה רמות הטסטוסטרון שלנו יישארו נמוכות ובהתאם גם החשק המיני! זה דבר לחשוב עליו….
והבעיה העיקרית- שרמות טסטוסטרון נמוכות קשורות לרמות המרה נמוכות של ההורמון T4 ל- T3.